Сентябрь 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Сейчас на сайте

Сейчас 35 гостей онлайн

Рудьковського виключили з політради Соцпартії

Политика

Миколу Рудьковського, колишнього міністра транспорту і зв'язку, відомого своїм скандалом з польотом до Парижу, виключили зі складу політради Соціалістичної партії.
Відповідна постанова було ухвалене на засідання політради СПУ 26 листопада «за рішенням більшості», повідомила прес-служба партії.
Крім того, на засіданні було вирішено декілька кадрових змін у складі Соцпартії.
Так, крім першого заступника Голови СПУ Валентини Семенюк-Самсоненко, першим заступником голови СПУ з питань організації виборчого процесу призначений Петро Устенко, який є керівником центрального виборчого штабу СПУ.
Першим заступником глави СПУ з питань економіки і економічної політики став Олексій Пристая.
Також політрада встановила, що при об'єднанні з лівими та лівоцентристськими партіями Соціалістична партія України не буде змінювати свою назву.

Джерело: TCH.ua.

 

«Свобода» може набрати 10 відсотків

Политика

Закриті партійні списки на парламентських виборах 2012 року — найбільша вада ухваленого Верховною Радою закону.

На цьому наголосив директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

«Нам потрібні вибори за партійними списками з відкритими регіональними списками (виборці голосують не лише за партії, але й окремих людей, представлених у партійних списках.— ред.). Те, що залишили списки закритими — найбільша вада закону. Для суспільства введення змішаної системи — це півкроку назад. Хоча вона дає шанс і опозиції. У Партії регіонів не так багато авторитетних політиків, які можуть конкурувати на мажоритарних округах. Тим паче, що соціально-економічна ситуація в країні не сприяє популярності провладних кандидатів».

 

Украинскому политикуму не хватает уличного дыхания

Политика

Самый большой конфликт в Украине — не между властью и оппозицией, а между политикумом и обществом. С таким мнением накануне в эфире одного из украинских телеканалов выступил политолог Вадим Карасев.
По мнению Карасева, политикум не обновляется, там не появляется новых лиц, которые уже успели стать популярными не в стенах официальных органов власти.
«Сейчас идет бурный процесс появления новых общественных организаций, новых сил. Масса новых лиц, лидеры афганцев, чернобыльцев, студенческих организаций, активисты предпринимательского движения… Правду говорят — политика делается на улице. Так вот, эту самую улицу украинский политикум не видит и не слышит. Нет притока с улицы в кабинеты. А это уже плохо»,— уверен эксперт.
В то же время народный депутат Леся Оробец полагает, что без развития гражданского общества структура власти является априори неэффективной.
«Чем сильнее давление политикума, хотя бы в виде власти на общественность, тем активнее она формирует силы противодействия, то есть формирует гражданское общество»,— отметила нардеп.

Сергей Костеж

Источник: Багнет

 

ПРП въедет в парламент на горбу «Батькивщины», как блоха на собаке.

Политика

Лидер партии «Реформы и порядок», замглавы фракции «БЮТ-Батькивщина» Сергей Соболев уверен, что его политсила и «Батькивщина» создадут единый список на следующих парламентских выборах.

«В любом случае, будет найден вариант, как составить единый список. На местных выборах мы это делали. Достаточное количество членов ПРП на местах прошли в советы по спискам „Батькивщины“ и по-прежнему возглавляют наши партийные организации. Наши партии объединяет большее, чем, к примеру, места в списках, нас объединяют общие взгляды на то, что хорошо для Украины, а что плохо», — сказал Соболев, пишет НБН.

При этом он уклонился от прямого ответа на вопрос, означает ли формирование единого списка то, что отдельные лидеры ПРП получат места в списке «Батькивщины», заверив, что «есть несколько способов это сделать».

Источник: Фраза

 

Новий закон про вибори: що зміниться на гірше?

Политика

П’ять головних недоліків нового українського виборчого законодавства.

Закон «Про вибори народних депутатів України», який Верховна Рада схвалила 17 листопада 2011 року, став уже п’ятим із серії законів щодо проведення виборів до парламенту. Та, як засвідчує аналіз пропонованих ним норм, він не містить нових підходів, здатних послужити зміцненню партійної системи як публічного колективного дієвця та сприяти перетворенню виборів на механізм політичної відповідальності. А якщо цього не роблять вибори, то або цей механізм атрофується, або ця задача виконується не інструментами виборчої демократії.
Зараз у процесі «вдосконалення виборчого законодавства», ініційованому Президентом України у листопаді минулого року, поставлено три крапки. 9 червня 2011 року Віктор Янукович під час зустрічі з головою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо запевнив, що ухваленням закону до парламентських виборів 2012 року реформування не вичерпується. «На порядку денному залишається питання підготовки і ухвалення Виборчого кодексу»,— підкреслив Янукович. Коли і на яких принципах писатиметься новий твір на цю тему, поки що невідомо, але відомо, що його підготовка не повинна відбуватися «під замовлення» і привести до таких результатів, як це сталося із законом про вибори.

 

Честный шаг

Политика

Глава политсовета «Нашей Украины» Валентин Наливайченко заявил, что все нашеукраинцы которые были во власти, не должны баллотироваться в Верховную Раду по партийным спискам.
«У нас есть принципиальное решение политсовета: все, кто были во власти, от Виктора Ющенко до последнего члена партии — на народную люстрацию в мажоритарные округа. Наливайченко, Сергей Бондарчук, Виктор Матчук, Владимир Огрызко и другие мои достойные однопартийцы, мы пойдем проходить народную люстрацию на мажоритарных округах. Не нужно прятаться в списки»,— сказал Наливайченко, отвечая на вопросы журналистов в Харькове, сообщает Интерфакс-Украина.
По его мнению, на выборах в Верховную Раду оппозиция должна согласовывать выдвижение кандидатов по мажоритарным округам и сформировать единый список.
«Оппозиция — настоящая оппозиция — должна пойти единым списком. Единый список нужно создать на базе Комитета сопротивления диктатуре»,— подчеркнул глава политсовета «Нашей Украины».

 

Кравчук ніколи не піде в Раду. На відміну від Медведчука?

Политика

Екс-президент Леонід Кравчук більше ніколи не піде до Верховної Ради.

«Я вже до Верховної Ради не піду ніколи»,— сказав він у коментарі «Сегодня».

«Не вважаю правильним іти в парламент, який відгородився від народу парканом, щоб бути народним депутатом, який відгородився від народу. Це зібрання недостойне називатися Верховною Радою»,— зазначив Кравчук.

Водночас джерело газети в оточенні екс-глави адміністрації президента Віктора Медведчука повідомило, що він може повернутися в парламент через новий політичний проект.

«Віктору Володимировичу, на відміну від його колишнього патрона, не дуже цікаво йти просто депутатом, проте з дуже великою ймовірністю можна сказати, що він готує своє повернення через новий політичний проект»,— сказало джерело.

Джерело: УП

 

Тягнибок зробив пропозицію «Батьківщині» і «Фронту Змін»

Политика

В ефірі шоу «Шустер Live», лідер ВО «Свобода», О. Тягнибок сказав: «З антиянуковичівських, антирежимних сил, які декларують опозиційність, є три політичні партії, які реалістично можуть подолати виборчий бар’єр – «Батьківщина», «Фронт Змін» і ВО «Свобода». Тому, я вважаю, ми маємо йти трьома колонами. Домовитися про взаємне не поборювання, не критикувати один одного; про спільну діяльність наших спостерігачів на виборах; про дії юристів на випадок фальсифікацій».
«Нам треба узгодити кандидатів на всі 225 мажоритарних округів. Кандидат має бути єдиний»,— сказав він. За словами Тягнибока, можна домовлятися про кандидатів-мажоритарників і від інших опозиційних сил, але ці партії, на його думку, не мають достатньо шансів подолати виборчий бар’єр.
Крім цього Тягнибок пропонує домовитися про пакет законів і законопроектів, за які так опозиція в наступному парламенті буде узгоджено голосувати. «Конкретний перелік законів, за які маємо голосувати. Треба дати 100-відсоткову гарантію»,— сказав він.

 

Яценюк готов стать премьером при Януковиче

Политика

Лидер партии «Гражданская позиция» Анатолий Гриценко заявляет о готовности лидера «Фронта змин» Арсения Яценюка договориться с Виктором Януковичем после выборов о должности премьер-министра.

Об этом он заявил в прямом эфире «Шустер Live» на Первом национальном канале.

По словам Гриценко, когда он спросил Арсения Яценюка, согласиться ли он, если Янукович предложит ему должность премьер-министра после парламентских выборов, тот ответил: «Надо соглашаться».

«Я с этим категорично не согласен», подчеркнул Гриценко.

«Это неправда!»,— ответила из зала член партии «Фронт змин» Леся Оробец. На что Гриценко ответил: «Он сказал это в присутствии пяти человек. Вы об этом не знаете. Говорите то, что вы знаете. Это было в моем кабинете».

«Может вы еще видео или аудиозапись покажете»,— спросила Оробец. «Не надо видео. Я говорю о реальных вещах.»,— ответил Гриценко.

 
Еще статьи...

Поиск по сайту

Прогноз погоды